veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen. Klik op een vraag om het antwoord te bekijken.

Waarom is het samenvoegen van pakketten to een zending zo belangrijk?
De eerste kilo die je verzendt is verreweg de duurste kilo. Het vervoer, de mensen die met je pakketje in aanraking komen, of het nu 1 kilo of 10 kilo is. Rijden en werken doen ze toch. Ruimte en gewicht is een factor natuurlijk maar hoe groter het pakket hoe minder het een factor wordt wat resulteert in een lagere kiloprijs naarmate het gewicht toeneemt. Wij moedigen dan ook altijd aan om zoveel mogelijk in een keer te kopen want dat bespaart. Het hoeft niet allemaal tegelijk natuurlijk. We kunnen het voor u bewaren op de plank en tot 45 is nooit een probleem. Duurt het langer dan is dat ook goed, laat het ons alleen even weten. Dan weten we waar we aan toe zijn. Nog meer vragen hierover? Stuur ons gerust een mailtje.
Hoe weet ik of iets verboden is om te importeren?
De meeste mensen weten eigenlijk wel wat niet mag. Kijk even op onze shipping policies pagina voor informatie. Een uitzondering is wapen accessoires. Iets waar wij in gespecialiseerd zijn. Als u niet zeker weet of het geimporteerd mag worden suurt u ons dan even een mailtje. Dan weet u het zeker.
Hoe komt het dat jullie alleen maar verzenkosten rekenen terwijl andere bedrijven allerlei extra fees en betaalde lidmaatschappen hebben?
Geld verdienen kan uit de lengte en het kan uit de breedte. Uiteindelijk moet iedereen een boterham verdienen natuurlijk. Wij hebben gekozen voor duidelijkheid en eenvoud. Nooit verrassingen en altijd vooruit weten waar je aan toe bent. We hebben voldoende verhalen over de jaren gelezen waarbij mensen dachten voor een koopje watte kunnen versturen en van een koude kermis thuiskwamen. Dat willen we voorkomen. Ook zijn we een klein bedrijf waarbij service hoog in het vaandel staat en waarbij meedenken met de klant voorop staat. Ook waarderen veel klanten het zeer dat ze gewoon in het Nederlands kunnen communiceren. We doen dit full time en proberen elke keer weer nieuwe dingen om het voor jullie nog weer makkelijker te maken. Al since 2008.
Waarom komt het voor dat u niet met zekerheid kunt zeggen wat de verzendkosten zijn op voorhand?
De kosten van verzenden worden met name bepaald door het gewicht en het volume. Als we deze weten is de berekening geen probleem. Als je zegt ik ga 20 paar schoenen kopen dan wten we het gewicht en de maten niet precies. We kunnen dan wel een schatting geven en onze belofte is dat het zo economisch en stevig ingepakt wordt als dat we kunnen o zo veel mogelijk op de zending te kunnen besparen. We hebben daar in al die jaren dan ook nog nooit klachten over gehad.
Wat is volume gewicht?
Het gewicht van een doos is simpel. Je zet het op de weegschaal en je weet wat het weegt.

Echter in de shipping industrie is er ook zoiets als volume gewicht. Dit betekent dat iedere doos een gewicht is of ie nu leeg is of niet

Stel je hebt een doos van 12x12x12 inches Deze doos heeft een volume gewicht van 11 lbs (am pond)
Of ik nu 5lbs, 8 lbs of 11 lbs in die doos stop ik betaal voor 11 lbs. Stop ik meer dan dat in dan betaal ik voor het eigenlijke gewicht. De formule hiervoor is LxBxH/166 (in inches en lbs). Als klant kunt u daar baat bij hebben. Meestal zit er in een doos wel wat ruimte over. Als voorbeeld kopen we een paar schoenen. Relatief licht maar volumineus, of te wel volume is de bepalende factor. Zou daar niet een leuk t shirt of broek bij in passen? Die gaat dan gewoon gratis mee als het totaal lager dan het volume gewicht blijft. Ga je er overheen dan kost het een paar dollar meer maar dan nog is dat relatief weinig.

Hoe weet ik of mijn pakket is aangekomen bij jullie?
Bijna alle verkopers emailen een tracking nummer waarbij je precies kan zien wanneer het aangekomen is. Heb je alles gekocht en wil je het verstuurd hebben? Stuur dan een meiltje met wat je gekocht hebt en wat de waarde voor douane is. Wij gaan dan aan de slag.
Hoe groot en hoe zwaar kan ik versturen?
Tot 150 lbs per doos (mag dus ook 10 of meer 150 lbs dozen zijn) kan allemaal met fedex express. Als iets zwaarder is dan dat (bijvorbeeld een auto motor, dan schakelen we Fedex freight international in. Duurt maar een dagje langer voor levering.

Is het nog groter dan dat dan hebben we de beschikking over onze eigen containers die we zelf laden. Neem gewoon even contact met ons op.

Wat gaat dat verzenden nu kosten?
Heel eenvoudig. Bij ons betaalt u dus alleen de verzendkosten. Verder dus niets.
U bezoekt de fedex calculator en reduceert het bedrag met de korting die u krijgt. Met 50% korting deelt u het bedrag dus door 2. https://www.fedex.com/en-us/online/rating.html
Elders op onze website staat precies beschreven hoe dit werkt.
Hoeveel belasting en invoerrechten betaal ik.
Beneden de $32 niet maar er zijn waar weinig mensen die iets goedkoops kopen en dan meer aan verzendkosten betalen dan dat het product waard is. Ga er dus vanuit dat je 21% btw mag afdragen en is het over de 150 euro dan ook nog eens invoerrechten. Leuker kunnen ze het niet maken bij douane. Invoerrechten zijn voor ieder product weer anders. Wilt u dit precies weten dan kunt u dit bij de belastingdienst opvragen.

De geschiedenis van Mailbox International
Toen in 2008 de markt in elkaar stortte had dat veel invloed op mijn inkomen. Ik had namelijk een makelaars kantoor en ineens werd er geen huis meer verkocht.
Dit kwam toen op mijn pad en het bleek een schot in de roos. Het begin was niet makkelijk. Zeker niet in een laagconjunctuur maar het is uitgegroeid tot een leuke onderneming en het is iets wat ik met veel plezier doe. Ik werk graag aan nieuwe projecten waar ik meedenk met de klant en waarbij we tot nieuwe oplossingen kunnen komen. Behalve verzenden doen we ook drop shipping, verzorgen we zendingen binnen amerika en helpen we amerkaanse small businesses met hun internationale shipping.
De lijst is te lang om op te noemen, maar heb je een vraag of zoek je een oplossing? We gaan graag een samenwerking aan.